UHS-I en UHS-II. Wat is het verschil?

De juiste SD-kaart kiezen is moeilijk. Zo is het van belang om goed naar de specificaties van de camera te kijken. Welke snelheid heb je nodig? Heb je capaciteit kan je gebruiken? En heb je UHS-I of UHS-II nodig? Wij bespreken de laatste vraag, zodat je altijd de juiste kaart zal kiezen.

Wat is UHS-I en UHS-II?

UHs-I en UHS-II geheugenkaarten

Om de juiste geheugenkaart te kiezen, is het van belang om te weten wat UHS-I en UHS-II is. Als een kaart UHS-I is, betekent dit dat de geheugenkaart één rijtje connectoren op de achterzijde van de kaart heeft. Ook bij een UHS-I camera betekent dit dat de camera één rij connectoren heeft. Een UHS-I kaart in een UHS-I camera betekent dus dat dit een goede match zal zijn. UHS-II betekent dat de geheugenkaart of camera twee rijen connectoren heeft. Dit is belangrijk om te weten, zodat de juiste geheugenkaart voor de camera gekozen kan worden. Het is een misverstand om te denken dat een UHS-I kaart niet in een UHS-II camera zal werken. Ook zal een UHS-II kaart gewoon in een UHS-I camera werken. Toch raden wij dit niet aan, omdat het niet optimaal is en ook niet het beste uit je camera zal halen. Zoek dus goed uit wat voor kaart je nodig hebt!

UHS-I camera

Vrouw maakt een foto met een UHS-camera en UHS-I geheugenkaart

Heb je een UHS-I camera? Dan is het aan te raden om een UHS-I kaart te kiezen. Doordat zowel de kaart en de camera één rij connectoren hebben, zal de camera alle rijtjes connectoren kunnen lezen. Hiermee zal de snelheid van de geheugenkaart makkelijk gehaald worden in de camera. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat de geheugenkaart ook qua snelheid een goede optie is voor de camera. Een UHS-II kaart is af te raden voor een UHS-I camera. De reden hiervoor is dat de geheugenkaart twee rijen connectoren heeft. Doordat de camera maar één rijtje hiervan kan lezen, zal de helft van de snelheid maar gehaald kunnen worden. Doordat UHS-II kaarten over het algemeen een stuk duurder zijn, is dit zonde van het geld. Daarnaast zijn er meerdere problemen die kunnen ontstaan met een UHS-II kaart in een UHS-I camera. Zo kunnen de connectoren die niet gelezen worden. Hierdoor kunnen grote problemen met de camera ontstaan, dus zoek goed uit wat u nodig heeft!

UHS-II camera

Man maakt een foto met een UHS-II camera en een UHS-II geheugenkaart

Voor een UHS-II camera wordt altijd een UHS-II kaart aangeraden. De reden hiervoor is dat UHS-II kaarten over het algemeen een hogere snelheid hebben. De camera zal ook een hogere snelheid aankunnen en soms zelfs nodig hebben. Doordat zowel de geheugenkaart als de camera twee rijtjes heeft, zullen alle connectoren gelezen worden en zal ook de snelheid gehaald worden. Een UHS-I kaart is niet slecht, aangezien de maximale snelheid van de kaart gehaald zal worden. Echter kunnen UHS-II camera’s over het algemeen hogere snelheden halen, waardoor niet het optimale uit de camera gehaald zal worden.

Conclusie

Het is van belang om uit te zoeken wat voor kaart je nodig hebt, zodat je het optimale uit je camera kunt halen, maar ook niet te veel geld uitgeeft. Welke kaart je nodig hebt, kun je over het algemeen vinden in de handleiding van de camera. Zoek dus goed uit wat je nodig hebt! Heb je geen handleiding meer? Zoek dan op internet wat je nodig hebt!

Geef een antwoord