Extreme warmte, wat kan je er tegen doen?

Thermometer en een zon

De laatste week moet het iedereen die in Nederland woont wel opgevallen zijn. Het is bizar warm! Ik hoor overal om mij heen mensen die problemen hebben met deze hitte. Zo kon bijvoorbeeld mijn buurvrouw heel slecht slapen door het warme weer. Mijn buurman daarin tegen heeft heerlijk geslapen naar eigen zeggen. Maar die had op zijn beurt weer een hoop last van muggen op zijn kamer. Je zou dus best kunnen vaststellen dat het warme weer ongemakken met zich meebrengt. Daarom vertel ik jullie in deze blog hoe je jezelf goed kan voorbereiden op dit ”heerlijke weer”.

Water

Glas met verfrissend water

Veel mensen blijven dit vergeten, maar het is belangrijk dat je met dit weer heel goed blijft drinken. Daarom raad ik iedereen aan om elke dag minimaal 5 glazen water te drinken. Wat ook handig kan zijn is dat je een glas water naast je bed neer zet. Dit is handig als je wakker wordt door de hitte, want dan kan je jezelf gelijk verfrissen. Ook is het bewezen dat even wat drinken nadat je wakker wordt er voor zorgt dat je sneller in slaap valt. Naast deze drie redenen kan ik nog honderden redenen opnoemen om veel water te drinken, maar daar is helaas geen tijd voor in deze blog.

Horren

anti vlieg uithang bord

Zoals ik al eerder benoemde heeft mijn buurman een probleem met muggen. Hij stond vol met muggenbulten in de tuin. Nadat ik wat foto’s had gemaakt met mijn camera met SD kaart wou ik een oplossing voor hem vinden. Daarom ben ik een tijdje op zoek gegaan naar wat oplossingen op het internet voor muggen-gerelateerde problemen. Uiteindelijk kwam ik uit bij spraytjes, smeerseltjes en horren. Nadat ik deze alternatieven tegen elkaar op had gewogen kwam ik uit bij de Horren. Horren zijn in Nederland makkelijk te verkrijgen. Daarom raad ik ook iedereen aan om vandaag nog langs je lokale bouwmarkt te rijden en er een paar te kopen. Dit zal er voor zorgen dat je wel je deuren open kan zetten voor de koelte. Maar dat er geen vliegen naar binnen vliegen om je plat te steken.

Conclusie

Als je jezelf wilt beschermen tegen de extreme hitte en de ongemakken die erbij komen kijken moet je slim zijn. Daarom is het dus handig om altijd een glaasje water naast je bed neer te zetten. Of als je problemen hebt met muggen dan is het belangrijk dat je een hor installeert. Met deze tips denk ik dat je het begin van de zomer wel doorkomt. Dus veel succes en probeer terwijl je bezig bent ook nog een beetje te genieten!

1 reactie op Extreme warmte, wat kan je er tegen doen?

Geef een antwoord