Een muziekinstrument spelen: Hoe leer je dit?

Als muziekliefhebber wil je naast optimaal genieten van concerten ook graag zelf een muziekinstrument spelen. Zodra je Shape of You van Ed Sheeran hoort, wil je dit snel zelf kunnen spelen en ook bij alle nummers van Bruce Springsteen hoop je dit zelf ooit op de gitaar te kunnen spelen. Op de radio denk je bij elk nummer dat je dit ook wel kan. Maar hoe begin je hiermee? Welke stappen neem je als je gitaar of piano wil leren spelen? Waar neem je lessen als je graag wilt leren drummen? Hoe word je de beste violist ter wereld? Alle artiesten zijn ergens begonnen en dus zul jij ook bij het begin moeten beginnen. Als je talent en doorzettingsvermogen hebt, zul je best de top kunnen bereiken. Al deze vragen beantwoorden we zodat jij snel een hele goede en bekende artiest kunt worden!

Koop een instrument

Vrouw leert gitaar spelen

Dit klinkt logisch, maar natuurlijk heb je eerst een instrument nodig voor je een kunt beginnen met een muziekinstrument spelen. Maar hiervoor moet je natuurlijk eerst uitzoeken welk instrument je wilt leren bespelen. Hou je van keiharde rock, dan is het voor de hand liggend om gitaar te leren spelen of te leren drummen. Ook als je van jazz houdt, kun je voor de gitaar gaan. Maar hou je meer van klassieke muziek, dan is de piano waarschijnlijk een betere optie. Ook kun je dan natuurlijk voor de viool gaan. Als je deze keuze hebt gemaakt, ga je naar de muziek winkel. Zorg er vervolgens voor dat je vraagt met welk instrument je het best kunt beginnen. Het kan natuurlijk zijn dat je het toch niks vindt en dan wil je niet teveel geld hebben uitgegeven. Zoek dit dus goed uit en koop het instrument. Je kunt nu het muziekinstrument leren bespelen.

Neem les

Een man leert muziekinstrument

Er zijn eigenlijk drie manieren om een muziekinstrument te leren bespelen. Allereerst kun je natuurlijk gewoon muziekles nemen. Zo kun je als je gitaar wilt leren spelen gitaarles nemen en als je piano wilt leren spelen, kun je pianoles nemen. Je kunt je aansluiten bij een muziekschool of gewoon privéles nemen. Je kunt deze muzieklessen vaak op internet vinden, zodat je je hier snel kunt aansluiten. Het grote verschil tussen groepslessen en privélessen is dat je bij groepslessen leert om samen te spelen. Dit kan helpen als je ooit in een band wilt spelen. Het is in dit opzicht maar net wat je zelf het fijnst vindt. Daarnaast kun je ook jezelf alles aanleren. Dit is wel lastiger, maar als je muzikaal bent, kun je dit wel leren. Zoek op internet hoe je akkoorden kunt spelen en op YouTube zijn verschillende video’s te vinden over hoe je bepaalde nummers kunt leren spelen.

Speel mee met nummers

Vrouw leert muziekinstrument bespelen

De beste manier om snel een muziekinstrument te leren bespelen is door met nummers mee te spelen. Zoek eerst goed uit welk nummer je wil leren spelen. Leer vervolgens hoe je deze speelt. Zoek het nummer vervolgens op internet op. Deze kun je natuurlijk streamen op Spotify en vervolgens zelf meespelen met deze nummers. Ook kun je alles opzoeken op YouTube en dit nummer meespelen. Ook kun je de nummers downloaden en op een geheugenkaart zetten. Neem hiervoor een micro SD kaart en speel de nummers vanaf je telefoon af. Zo kun je snel een nummer afspelen en kun je deze ook meespelen. Zo leer je het best om snel een instrument te leren bespelen.

Geef een antwoord